• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - Gerede
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. Sevindiren Müjdeyi Vermişlerdi Yine Donup Kaldılar

Sevindiren Müjdeyi Vermişlerdi Yine Donup Kaldılar

Bolu Orman Arazi Ağaç Kar Toprak

Bolu genelinde mart ayında etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, baharın gelişini müjdeleyen rengarenk çiğdem çiçeklerini dondurdu. Bolu’nun yüksek kesimlerinde, özellikle Abant Gölü Milli Parkı’nda, dün başlayan kar yağışı ile birlikte beyaz örtüye bürünen doğa, çiğdemlerin solgun bir şekilde donmasına sebep oldu.

Kar soğuğu baharın müjdecisini dondurdu çiğdemler

Mart ayının başında havaların ısınmaya başlamasıyla açan çiğdemler, aniden düşen sıcaklıklar ve etkili olan kar nedeniyle büyük bir zorlukla karşılaştı. Rengarenk çiğdem çiçekleri, kar ve soğuk havanın etkisiyle donarak baharın gelişini engelledi.

BOLU Sarıalan Yaylası'nda çiğdemler çiçek açtı

Bolu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışının ardından dondurucu soğuklar etkisini gösterirken, yeşil alanların üzerine yerleşen beyaz kar örtüsü, doğada bir kış manzarası yaratmayı başardı. Bu durum, baharın hızlı bir şekilde yaklaşmasına rağmen, soğuk havaların doğada yaratabileceği olumsuz etkileri bir kez daha gözler önüne serdi.

(Haber: Münire Karabulut)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sevindiren Müjdeyi Vermişlerdi Yine Donup Kaldılar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir