Geçtiğimiz günlerde, Sultan Mevlana Mürüvvet Vakfı’na ait salonda, konferans düzenlendi.
Gerede Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrencilere yönelik düzenlenen konferansa, halktan da katılım olduğu gözlemlendi.
Öğrencilere zekâ gelişimi konusunda bilimsel metotların sunulduğu konferansa, konuşmacı olarak Eğitim Yazarı Ali Erkan Kavaklı teşrif etti.
Ulusal gazetelerde köşe yazarlığına devam eden ve kaleme aldığı 48 kitabıyla tanınan Kavaklı, öğrencilere hafızayı geliştirici ve öğrenmeyi kolaylaştırıcı fonksiyonlardan da bahsetti.
Akıcı bir üslup ile insan beyninin işlevlerine değinen Kavaklı, geçmiş dönemlerde yaşayan Yunus Emre ve Mevlana gibi şahsiyetlerden de kesit kesit örnekler kaydetti.
Düşünceyi beyin ürünü olarak nitelendiren Kavaklı, hafızanın beyin sisteminde bir parça olduğunu ifade ederek, beynin bilgi gibi birçok vitamine ihtiyaç duyduğunu belirtti.
Zekânın bir bütün olarak ele alınmasını vurgulayan Kavaklı, “Bilimsel olarak ruhsal, bedensel, duygusal ve zihinsel zekâ bulunur. Beyin yapısı incelendiğinde, nöronların varlığı görülecektir. Bilgi beyine veri olarak alınır. Veriler işlenir, yoğrulur ve bilgi olarak kayıtlanır. Beyinde hücre pınarları vardır. Bilgiler, aşama aşama bu pınarlarda işlenir. Öğrenmek duygusaldır. Motive edilmeyen öğrenci, bir şey öğrenemez. Öğrenmede beyinde geçişler mevcuttur. Bilgi bu geçişler üzerinden; birkaç saniye, birkaç saat ve bir gün içinde kalıcı hale getirilebilir.” ifadelerini kullandı.
Öncesinde 1605 konferansa konuşmacı olarak katıldığını belirten Kavaklı, 1606. konferansını Gerede’de gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Babıâli Hatıraları, Hakkını Helal Et Anne ve Yokluğun Küllerinden Doğan Çocuk başlıklarıyla 3 kitap üzerinde yoğunlaşıyorum. Bunları da yakın zamanda piyasaya çıkartacağız. Böylelikle kitap sayım, 51’e ulaşacak.” dedi.