2024 Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri İçin Geri Sayım Başladı

2024 ertugrul gaziyi anma ve yoruk senlikleri icin geri sayim basladi hyrATWm9.jpg

Bilecik’in Söğüt ilçesi, 6-8 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenecek Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri için yoğun bir hazırlık süreci geçiriyor. Bu yıl 2 milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırlayan Söğüt, şenliklere büyük bir coşkuyla hazırlanıyor.

Bilecik’in Söğüt ilçesi, 6-7-8 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne büyük bir heyecanla hazırlanıyor. Yılın ilk 8 ayında 2 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Söğüt, bu yılki şenlikler için yoğun bir hazırlık süreci geçiriyor.

Şenlikler, 6 Eylül’de Ertuğrul Gazi Türbesi ziyareti ile başlayacak ve Türk Büyükleri Anıtı’na çelenk sunumu ile devam edecek. Şenlikler öncesinde, türbe çevresinde düzenlemeler yapılarak, hafta sonu gelecek binlerce ziyaretçiyi en iyi şekilde ağırlamak için çalışmalar sürdürülüyor.

Ertuğrul Gazi Türbesi görevlisi Belgin Özkan, şenlik hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, “Bu senenin son 1 ayında yoğunluğumuz katbekat arttı. Bugüne kadar 2 milyonu geçen ziyaretçiyi ağırladık burada. Yurtiçi, yurtdışı birçok ziyaretçimiz oldu. Eylül ayında 6’sında başlayan törenlerimiz 7 ve 8 olarak devam edecek, onların hazırlığını sürdürmekteyiz şu anda ve yoğunluğumuz hala devam etmekte. Genel olarak yurtiçinde şu anda aile ziyaretçilerimiz yoğunlukta. Tur ziyaretçilerimiz daha çok Mayıs ve Eylül ayında yoğunluk yaşıyoruz turlar olarak. Yurtdışından da Pakistan, Hindistan özellikle bu iki ülkeden çok fazla ziyaretçi ağırlıyoruz” dedi.

Belgin Özkan, “Şenliklerimiz Cuma günü resmi açılış ile başlar. En coşkulu günü cumartesi günüdür. Yörük karşılama törenlerimiz ayrıca güreş ekiplerimiz, folklor ekiplerimiz, mehter takımı, askeri mızıkamız ve konserimiz ile birlikte, Pazar günü de devlet erkânının katılımıyla tören alanımızda Yörük törenlerimiz sürmekte. Bu Yörük törenlerimize tüm Türkiye’yi, tüm ziyaretçilerimizi, Ertuğrul Gazi’yi anmak isteyen ve o coşkuyu yaşamak isteyen tüm ziyaretçiyi buraya davet ediyorum” dedi.

Şenlikler öncesi Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret eden Nilgün Uğurlu, “İzmir’den sırf burayı görmek için geliyorum. Çok beğendim, çok güzelmiş. Ekibi de gördüm, askerlerimizi de gördüm, çok mutlu oldum. Nöbet değişimini de gördüm, çok mutlu oldum” dedi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri İçin Geri Sayım Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir