Bilecik Söğüt’ten TV Ekranlarına

bilecik sogutten tv ekranlarina rAR3dDJq.jpg

Bilecik’in Söğüt ilçesinde yaşayan Orhan Kocaoğlu, televizyonda yayınlanan meşhur dizilere 5 yıldır özel kostüm üretiyor.

Bilecik’in Söğüt ilçesinde, 5 yıldır dönem dizi ve filmlerine kostüm ve aksesuar üreten Orhan Kocaoğlu, hem yerli hem de yabancı yapım şirketlerine hizmet veriyor. İstanbul’un Ümraniye ilçesinde 2016 yılında açtığı tasarım atölyesini 2019 yılında memleketi Söğüt’e taşıyan Kocaoğlu, aynı yıl Ertuğrul Gazi Türbesi’nin yakınında Osmanlı konseptli bir oba çadırı kurarak fotoğraf çekimi hizmeti vermeye başladı.

Müşterilerinin giyip hatıra fotoğrafları çekildiği kostümlerin ilgi görmesi üzerine çadırını kapatarak yapım şirketleriyle işbirliği yapmaya başlayan Kocaoğlu, 5 yıllık süreçte 26 yerli ve yabancı dizi ile film projesine, 15 kadın çalışanıyla birlikte 10 bine yakın kostüm üretti. Savaş başlığı, miğfer, kalkan, zırh, balta, yüzük ve taht gibi çeşitli aksesuarlar da tasarlayan Kocaoğlu, dönem ruhunu yansıtmak için tabaklanmış deri, pirinç döküm, ahşap ve kumaş gibi doğal malzemeler kullanıyor.

Bu kostüm ve aksesuarlar, dünya çapında popüler dizi ve film izleme platformlarının bazı yapımlarında, “Game of Thrones”, “Vikings” dizilerinin karakterlerinde, TRT’nin “Uyanış: Büyük Selçuklu” ve “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” gibi projelerde yer aldı. Ayrıca, Ertuğrul Gazi Türbesi’nde saygı nöbeti tutan jandarma personelinin alp kostümlerini de hazırlayan Kocaoğlu, ürettiği alp temalı sünnet kıyafetlerini Almanya, Fransa, Hollanda ve Belçika gibi ülkelere, ayrıca Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu illerine gönderiyor.

Kocaoğlu, yaptığı açıklamada, “Söğüt’te dizi ve film endüstrisine katkı sağlayan yeni bir iş kolu oluşturduk.” diyerek prodüksiyon odaklı bir üretim gerçekleştirdiklerini belirtti. Yapım şirketlerinin kendileriyle iletişime geçtiğini ve senaryo toplantıları düzenlediklerini ifade eden Kocaoğlu, “Burada karakterlerin analizleri ortaya çıkıyor. Hangi dönem olacağı, dönemin tarihi misyonu ve karakterlerin güç farklılıkları çok önemli. Bunlar kostümün ve aksesuarların rengine bile karar veren mekanizmalar.” şeklinde konuştu.

Kostümlerin tasarımlarını bilgisayar ortamında oluşturduklarını ve ardından imalata geçtiklerini söyleyen Kocaoğlu, “Tasarımların gerçekçi görünmesi için özel ürünler kullanıyoruz. Dönem işi olduğu için imitasyon malzeme kullanamazsınız. Yeni bir zamak atölyesi kurduk. Orada da takı ve aksesuarlar üretiyoruz.” dedi.

Ana karakterlerin kostümlerinin yapımının 2 haftayı bulduğunu, yan karakterlerin kıyafetlerini ise daha kısa sürede üretebildiklerini vurgulayan Kocaoğlu, el işçiliğiyle çalıştıklarını belirtti. “Söğüt’ün kültürünü ve tarihi misyonunu daha iyi anlatabilmek için alp temalı sünnet kıyafetleri de üretiyoruz. İnsanlar tarihi karakterlere hayranlar ve onlar gibi yaşamak istiyorlar. Bunun en kolay yolu da onların kostümlerini giymek.” diyen Kocaoğlu, yakın zamanda atölyesini büyüterek üretimini artırmayı hedeflediğini söyledi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bilecik Söğüt’ten TV Ekranlarına

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir