1. Haberler
  2. Kültür & Sanat
  3. Bolu ve Gerede, Türkiye’nin Zirvesinde Yer Alıyor: Yöresel Lezzetin Hikayesi

Bolu ve Gerede, Türkiye’nin Zirvesinde Yer Alıyor: Yöresel Lezzetin Hikayesi

Gerede Ilgaz Koçhisar
Bolu Gerede Kesi 1

Geleneksel Lezzetin Peşinde: Bolu ve Gerede Keşiyle Tanışın

Bolu Keşi, 22.09.2020 tarihinde tescillenerek yöre adıyla özdeşleşen bir ürün olarak belirlendi. Bu eşsiz lezzetin üretimi, bilgi ve deneyim gerektiriyor. Genellikle mayıs ve haziran aylarında üretilen Bolu Keşi, inek sütü kullanılarak özel bir işleme tabi tutuluyor. Sütün kaymağı alınıp yoğurda işlenerek “sütün uyutulması” adı verilen bir süreçle başlayan üretim, özenle yapılan süzme işlemleri ve özgün tuzlama yöntemleriyle devam ediyor. Bolu Keşi, geleneksel kalıplarda şekillendirildikten sonra, açık havada gölgede kurutularak elde ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Yazı Sona Erdi!

Yüklenemedi, lütfen tekrar deneyiniz.

Bolu ve Gerede, Türkiye’nin Zirvesinde Yer Alıyor: Yöresel Lezzetin Hikayesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir