Geleneksel Lezzetin Peşinde: Bolu ve Gerede Keşiyle Tanışın
Bolu Keşi, 22.09.2020 tarihinde tescillenerek yöre adıyla özdeşleşen bir ürün olarak belirlendi. Bu eşsiz lezzetin üretimi, bilgi ve deneyim gerektiriyor. Genellikle mayıs ve haziran aylarında üretilen Bolu Keşi, inek sütü kullanılarak özel bir işleme tabi tutuluyor. Sütün kaymağı alınıp yoğurda işlenerek “sütün uyutulması” adı verilen bir süreçle başlayan üretim, özenle yapılan süzme işlemleri ve özgün tuzlama yöntemleriyle devam ediyor. Bolu Keşi, geleneksel kalıplarda şekillendirildikten sonra, açık havada gölgede kurutularak elde ediliyor.
Yazı Sona Erdi!
Yüklenemedi, lütfen tekrar deneyiniz.