1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Ağız Kokusunun Evlilik Üzerindeki Etkileri ve Tedavi Yöntemleri

Ağız Kokusunun Evlilik Üzerindeki Etkileri ve Tedavi Yöntemleri

agiz kokusunun evlilik uzerindeki etkileri ve tedavi yontemleri hxlgiRTN.jpg

Ağız kokusu, evlilikte sorunlara ve boşanmaya kadar varan sonuçlara neden olabilir. İşte uzmanından, ağız kokusunu gidermek için 6 etkili tedavi yöntemi.

Uzman Diş Hekimi ve Ağız Diş Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, ağız kokusunun yalnızca ağız sağlığı açısından değil, aynı zamanda mutlu bir evliliği korumak için de tedavi edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Ağız kokusunun evlilikte boşanmalara kadar gidebilecek ciddi sonuçlar doğurabileceğini ifade eden Özkan, bu konunun önemini vurguladı.

Boşanma Sebebi Olabilir

Prof. Dr. Özkan, “Evlilikte dayanılmaz hale gelen ağız kokusu boşanma nedeni sayılabilir mi?” sorusuna yanıt verirken, “Kötü ağız kokusu başlı başına boşanma sebebi değil ancak kişi ağız kokusunu tedavi ettirmiyorsa ve bu durum evliliği çekilmez hale getiriyorsa, uzman hekimlerinden oluşan bir sağlık kurulunun onayladığı raporla boşanma gerekçesi sayılabilir. Özellikle ağız kokusunun tedavi edilemez olduğu kanıtlanırsa, Yargıtay Hukuk Genel Kuruluna göre önceki kararlarında olduğu gibi, bu durum geçerli bir boşanma nedeni olarak değerlendirilebilir. Ancak, ağız kokusu için diş hekimleri tarafından uygulanabilecek birçok etkili tedavi çözümleri sunmakta ve ilk tercih olarak değerlendirilmelidir” dedi.

Ağız Kokusunun Tedavisi İçin 6 Adım

Ağız kokusunun kalıcı çözümü için diş hekimliği tedavilerinin 6 adımını açıklayan Prof. Dr. Özkan, şunları belirtti: “Ağız kokusuna sebep olan diş çürüğünün başlangıç aşamasında yarık örtücü tedaviler uygulanabilir. Doğru ağız bakımı uygulamalarıyla birlikte dil sıyırıcıları, günlük diş ipi kullanımı, arayüz fırçası ve florürlü diş macunları gibi kişiye özel tavsiyelerde bulunulabilir. Ağız kokusuna sebep olan diş çürüklerinin boyutlarına göre anatomik diş dolgusu, minividalı diş dolgusu veya kanal tedavisi gibi işlemler uygulanabilir. Ağız kokusuna neden olan kaplama altı çürük veya kaplamanın diş eti üzerinde baskı oluşturması durumunda, kaplama altı çürüğün tamiri yapılarak kaplama alt yapısı sağlamlaştırılabilir ve diş etine uyumlu kaplama tasarımı gerçekleştirilebilir. Ortodontik tel ve braketlerin plak, taş ve yiyecek artığı biriktirme potansiyeli yüksek olduğundan, ara yüz fırçası ve diş fırçası gibi ağız bakım ürünlerinin doğru ve düzenli kullanılması önemlidir.

Ağız kokusuna sebep olan diş eti hastalığı (periodontal hastalık) durumunda ise diş taşı temizliği, kök yüzeyi düzleştirmesi, subgingival küretaj veya açık ve kapalı cerrahi küretaj gibi kişiye özel tedavi yöntemleri uygulanabilir. Ayrıca, diş iltihabı, kist, gömülü diş veya implant çevresi iltihabı gibi durumlarda, gömülü diş operasyonları, implant operasyonları ve implant çevresinin iltihaptan arındırılması gibi kişiye özel tedaviler yapılabilir.”

Mutlu Bir Evlilik İçin Ağız Sağlığı

Prof. Dr. Özkan, “Ağız kokusu evliliği derinden etkileyebilir, duygusal stres ve gerginliklere de yol açar. Doğru ağız bakımı, düzenli diş hekimi muayenesi, ağız kokusunun asıl kaynağının ortaya çıkartılması ve kişiye özel diş hekimliği tedavileri sayesinde ağız kokusunun çözümünü mümkün kılar. Ağız sağlığını korumak ve mutlu evliliği sürdürmek için ağız kokusunun giderilmesi gerekir. Ağız kokusunun güzel olması, insanların en özel alanlarında çiftlerin birbirine olan çekiciliğine katkıda bulunur” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ağız Kokusunun Evlilik Üzerindeki Etkileri ve Tedavi Yöntemleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir