Diyetisyen Seray Türker Ünal, Ramazan Bayramı’nda sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek, tatlı tüketimini sınırlandırma ve protein ağırlıklı kahvaltı yapma önerilerinde bulundu.
Diyetisyen Seray Türker Ünal, Ramazan Bayramı döneminde sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti. Ünal, bayram ziyaretlerinde ikram edilen yiyecekleri kibarca reddetmenin ve sağlıklı beslenmeye yönelmenin gerektiğini vurguladı.
Protein Ağırlıklı Kahvaltının Önemi
Ramazan ayında öğün sayısının azaldığına, bayramda ise bu sayının arttığına dikkat çeken Ünal, “Bayramda genelde protein ağırlıklı hafif bir kahvaltı ile başlamalarını öneriyoruz” ifadelerini kullandı. Ünal, tatlı ve şeker tüketiminin artmasının sindirim sorunlarına yol açabileceğini belirtti. “Öğün başlangıcında hafif bir kahvaltı, ardından ikram edilen yiyecekleri daha az tüketmelerini istiyoruz” dedi.
Tatlı İhtiyacının Karşılanması
Diyetisyen Ünal, bayram sonrasında sıvı alımının da önemli olduğunu belirterek, “Günde en az 2,5-3 litre kadar su tüketmelerini öneriyoruz. Sindirim problemi yaşamamak adına az az ve sık sık beslenmeleri doğru bir tercih olacaktır” dedi. Ayrıca tatlı ihtiyacının, şekerli ve şerbetli tatlılar yerine sütlü ve meyveli tatlılardan karşılanmasının daha sağlıklı olduğunu ifade etti.
İkramları Kibarca Reddetmenin Önemi
Ünal, Türkiye’deki bayram ziyaretlerinde ikramların geri çevrilmesinin zorluğuna dikkat çekti. “Bize ikram edilen şeker, çikolata veya tatlı var. Ben bunu günde bir iki porsiyonla sınırlamalıyım, üzerine çıkmamalıyım diye düşünmeliyiz” diyen Ünal, sağlıklı beslenme için ikramları kibarca reddetmenin önemini vurguladı.
(Haber Merkezi)