1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Devlet Memurlarına Yönelik Yeni Düzenlemeler Yasalaştı

Devlet Memurlarına Yönelik Yeni Düzenlemeler Yasalaştı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda, devlet memurlarına ilişkin önemli düzenlemeleri içeren kanun teklifi kabul edilerek yasalaştı. Bu yeni düzenlemeler, Devlet Memurları Kanunu ile diğer bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklikler öngörüyor.

TBMM’den geçen yeni düzenleme ile birlikte, 8 yıl boyunca herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara ilave bir kademe hakkı tanınacak. Bu düzenlemeden, sözleşmeli statüden memur kadrolarına geçenler de faydalanabilecek. Ayrıca, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında yer alan yönetici görevlerinden ayrılan memurlar, güvenlik soruşturması yapılmaksızın tekrar memurluğa dönebilme imkanı elde edecek.

Yurt dışında görev yapan memurların eşlerine, görev süreleri boyunca 3 yılı aşmamak kaydıyla aylıksız izin verilebilecek. Uzman yardımcılığına atananların ise, 3 yıl çalıştıktan sonra belirli konularda hazırlayacakları uzmanlık tezinin kabul edilmesi durumunda yeterlik sınavına girmeye hak kazanacakları belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, mücbir sebep hali ilan etme yetkisine sahip olacak. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’na ilişkin düzenlemeler de yapılıyor. Hakim ve savcıların terfileri, başka bir işleme gerek kalmaksızın süresinde gerçekleştirilecek.

Kamu kurumlarında hizmete ihtiyaç kalmayan kadrolu personelin, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının uygun kadrolarına atanması sağlanacak. Süresiz olarak görevlendirilen personel, ihtiyaç kalmadığı takdirde görevlerine son verilebilecek. Ayrıca, belirli bir yetiştirme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulanlar, Cumhurbaşkanlığı Raportör kadrolarına atanabilecek.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun gelirleri de belirlenerek, Hazine yardımları, taşınır ve taşınmaz mal satışları gibi çeşitli gelir kaynakları tanımlandı. Öte yandan, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne 150 milyon TL döner sermaye tahsis edildi.

Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nda yapılan değişiklikle engelli bireylerin araçlarının on yılda bir değiştirilmesine olanak tanındı. Araçların yerli üretim oranı ise yüzde 20 olarak belirlendi. Genel Sağlık Sigortası kapsamında ise 1 Ocak 2015 öncesi borçlar iptal edilecek.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Devlet Memurlarına Yönelik Yeni Düzenlemeler Yasalaştı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir