Bolu’nun Mudurnu ilçesinde bulunan tarih kokan çarşısında Kenan ve Semra Zehir çifti, salepten ürettikleri tatlılarıyla dikkat çekiyor. Çiftin, müşterilerine sunduğu “Muhlep”, Burdur salebi ve Mudurnu ceviziyle lezzetleniyor.
Bolu’nun Tarihi İlçesi Lezzet Haritasına Yeni Bir İsim Ekliyor: “Muhlep”
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde çay ocağı işleten Kenan ve Semra Zehir çifti, salepten ürettikleri tatlılarıyla bölgede adlarından sıkça söz ettiriyor.
Geleneksel Lezzetlerin Modern Yorumu: “Muhlep”
Tarihi Orta Çarşı’da faaliyet gösteren çay ocağında çalışan çift, Burdur salebi ve Mudurnu cevizini kullanarak özgün bir tatlı olan “Muhlep”i ortaya çıkardı. Kenan Zehir, “Mudurnu’nun geleneksel lezzetlerine modern bir dokunuş yaparak ortaya çıkan Muhlep, hem Mudurnulular hem de ilçeyi ziyaret eden misafirler tarafından büyük ilgi görüyor.” dedi.
Mudurnu ve Salep İkilisi: “Muhlep”
Yaklaşık 3 yıldır Burdur Bucak’tan getirdikleri saleple çay ocağında farklı bir lezzet arayışına giren çift, “Neden Mudurnu ile özdeşleşmiş bir tatlı yapmayalım?” sorusundan yola çıkarak Muhlep’i hayata geçirdi. Kenan Zehir, “Burdur salebimiz çok beğenildi. Sonrasında Mudurnu’ya özgü bir tatlı yapma fikri doğdu. Eşimle birlikte ortaya bu güzel ürünü çıkarttık. Tatlıyı müşterilerimize sunduğumuzda güzel tepkiler aldık ve sürekliliğini sağladık.” diye konuştu.
Yerel Tatların Buluşma Noktası
Semra Zehir, “Muhlep ile ilgili çok güzel hayallerimiz var. İleride paket halinde satışa sunmayı düşünüyoruz. İnşallah ilçemize güzel bir tatlı kazandırmışızdır. Yaz aylarına doğru meyveli denemelerimizi yapmaya başlayacağız.” şeklinde konuşarak, Muhlep’in Mudurnu Çay Ocağı’nın menüsündeki önemli bir lezzet olduğunu vurguladı.
Kenan ve Semra Zehir çifti, Mudurnu’nun tarihine ve doğal kaynaklarına dayalı olarak geliştirdikleri Muhlep ile hem yerel halkı hem de ilçeye gelen ziyaretçileri lezzet dolu bir yolculuğa çıkarıyor.
(Haber Merkezi)