1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Evde Kolay Suşi Nasıl Yapılır?

Evde Kolay Suşi Nasıl Yapılır?

Evde Kolay Suşi Nasıl Yapılır

Asya mutfağının en önemli yemeklerinden olan Suşi yapımı günümüzde dünyaya yayılarak en çok tüketilen deniz ürünü yemeklerinden biri haline gelmiştir. Suşi Çin menşeili bir yemek değildir. Suşi bir Japon kültürü yemeğidir ve eşsiz lezzeti sebebiyle de tüm dünyaya yayılarak en sevilen yemeklerden biri haline gelmiştir.

Ev tipi suşi yapımı için her ne kadar kolay tarifler olduğu söylense de gerçek suşi yemeği Japonya’da ustaların uzun yıllar boyunca ustalaşarak yapmayı öğrendiği bir yemektir. Dolayısıyla ev tipi suşi yemeklerinin Japonya’da yapılan suşilerden farklı olduğunun bilinmesi gerekir.

Suşi Nasıl Bir Yemektir?

Suşi yapısı itibarıyla çiğ deniz ürünleri içeren, tüm malzemelerin rulo haline getirilerek soya sosu ve wasabi sosuyla tüketildiği bir yemektir. Japon yemek kültürünün bir parçası olan chopstickler ise yemeği usulüne uygun olarak tüketirken kullanılması gereken araçlardır. Chopstick kullanımını bilmeyenler çok kolay bir şekilde bunu öğrenebilirler. Suşi yemeğini daha önce tatmamış olanların bu yemeği chopstick kullanarak tüketmeleri önerilir. Çünkü suşi yapısı itibarıyla çatala ya da diğer yemek yeme araçlarının kullanımına uygun değildir. İçindeki pirinç rulosunun dağılmaması ve soyu sosunu en uygun şekilde suşiye batırmak için chopstick kullanılması gerekir.

Evde Kolay Suşi Nasıl Yapılır3

Suşi ana malzemesi yılan balığı, ton balığı ya da somon olan bir deniz ürünü yemeğidir. Bazı farklı tariflerde suşi ahtapot ve karides gibi deniz ürünleri kullanılarak da hazırlanabilmektedir. Ülkelere göre balık ürününün kullanımı değişebilmektedir. Taze olan balık ince bir dilim hazırlanabilme özelliğine sahipse suşi için uygun olabilmektedir. Somon ülkelere göre en yaygın balık çeşitlerinden biridir. Somon lezzetli olduğu için ve geleneksel tariflere de uygun olduğu için yaygın olarak kullanılır.

Suşi Çeşitleri Nelerdir?

Suşi farklı sunum şekillerine sahip bir deniz ürünü yemeğidir. En bilinen suşi sunumu tüm malzemelerin katmanlar ile rulo haline getirilmesi şekliyle oluşturulur. Ancak bazı suşi tariflerinde balık ince bir şekilde dilimlenir ve servis edilir. Suşinin ince bir şekilde taze balığın dilimlenmesi şeklinde servis edildiği tariflerin bazılarında chopstick kullanımı bulunmamaktadır. Ahşap suşi kalıbıyla hazırlanan kare biçimindeki suşi öğünleri elle yenme özelliğine sahiptir.

Evde Kolay Suşi Nasıl Yapılır2

En Bilinen Suşi Tarifi Nedir?

Suşi yemeğinin en yaygın olan tarifi nori isimli su yosununa sarılan deniz ürünleri ile oluşturulur. Nori arasına sarılan malzemeler bambu tahta aracılığı ile rulo haline getirilir. Özel bir suşi pirincinin kullanıldığı tarifte pirinçler haşlanır ve şeker ile tatlandırılır. Son olarak pirinç sirkesi eklenen haşlanmış pilavın ortasına deniz ürünleri eklenir rulo haline getirilerek sarılır.

Suşi tarifi denemek günümüzde en yaygın yemek tarifi hobilerinden birisidir. Hazırladığınız suşileri Japon yemek kültürü için önemli bir yere sahip wasabi sosuna ve soya sosuna batırarak yemeniz gerekir. Servis hazırlarken wasabi sosunu ve soya sosunu ayrı kaplara koymalısınız.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evde Kolay Suşi Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir