1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Ispanağın Yolculuğu: Tarladan Sofraya Zorlu Serüven

Ispanağın Yolculuğu: Tarladan Sofraya Zorlu Serüven

ispanagin yolculugu tarladan sofraya zorlu seruven XI3Cphp3.jpg

Bilecik’te Kadın İşçilerin Gücü: Kış Sofralarının Vazgeçilmezi Ispanağın Zorlu Hasadı

Bilecik’te, genellikle kadınlardan oluşan bir ekip, soğuk hava şartlarına rağmen tarlalarda çalışarak günde yaklaşık 50 ton ıspanak hasat ediyor. Bu değerli yeşil sebze, tarladan çıktıktan sonra Türkiye genelinde birçok ilden müşterilere ulaşıyor.

Bereketli Topraklarda Devam Eden Üretim

Eylül ayında toprakla buluşturulan ıspanak, Bilecik il genelinde haziran ayının sonuna kadar üretilmeye devam ediyor. Özellikle Osmaneli ilçesine bağlı Büyük Yenice Köyü’nde faaliyet gösteren çiftçiler, erken hasat sayesinde aynı araziden yılda üç kez ürün alabiliyor.

Güçlü Eller, Zorlu Şartlar: Hasat Süreci

Bu verimli köyde, günde ortalama 500 ton ıspanak hasadı yapılıyor. Ispanaklar sabahın erken saatlerinde hasat zamanında köye gelen işçiler tarafından olgunlaşan bitkilerden sökülüyor. Soğuk hava koşulları nedeniyle zorlu bir süreç olan hasat sırasında işçiler, ateş yakarak ısınma çabasında.

Taze ve Lezzetli: Ispanakların Yolculuğu

Hasat edilen taze taze ıspanaklar, kamyonlar aracılığıyla büyük şehirlerdeki hallerdeki alıcılara gönderiliyor. Ispanağın kilogramı tarladan 10-12 lira arasında alıcı bulurken, özellikle İstanbul’un Bayrampaşa ve Kadıköy halleri ile çevre iller Ankara ve Eskişehir’e de ulaşıyor.

Muhammet Bal’dan Değerlendirme: “Herkes Memnun”

Osmaneli Belediyesi toptancı hal görevlisi Muhammet Bal, hasat zamanında işçileri ziyaret ederek bilgi verdi. Bal, “Bilecik’in Osmaneli ilçesinden ıspanak tarlasındayız. Bu sene topraklarımız daha verimli ıspanak konusunda. Türkiye’nin her yerine gönderim sağlıyoruz. Özellikle İstanbul, Bayrampaşa’dan oradan tüm Türkiye’ye dağıtım yapıyoruz. Çevre illere de gidiyor. Ispanaklarımız taze. Her gün 4-5 kamyon sevkiyat sağlıyoruz. Fiyatlarımız güzel, yüzleri güldürüyor. 10-12 lira arasında gidiyor. Üretici memnun, çalışan memnun, alan memnun. Herkes memnun” dedi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ispanağın Yolculuğu: Tarladan Sofraya Zorlu Serüven
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir