1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Yöresel lezzetin tarifi geldi: Gaziantep usulü yoğurtlu patates işte böyle yapılır

Yöresel lezzetin tarifi geldi: Gaziantep usulü yoğurtlu patates işte böyle yapılır

yoğurtlu patates

Gaziantep mutfağının en lezzetli ürünlerinden biri olan yoğurtlu patates yemeği yiyenleri bir, yemeyenleri bin pişman ediyor. Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan yoğurtlu patates nasıl yapılır? İşte tarifi…

Yöresel lezzet denemek isteyenler için aranan tarif Gaziantep mutfağından geldi. Gaziantep usulü yoğurtlu patates yemeği nasıl yapılır?

Mutfağında farklı bir lezzet denemek isteyenler ve yöresel tatları evinde sunmak isteyenler için aranan tarif Gaziantep’ten geldi. Gaziantep mutfağından yoğurtlu patates yemeği nasıl yapılır? İşte tarifi…

GAZİANTEP USULÜ YOĞURTLU PATATES YEMEĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

(6 kişilik)

  • 300 gram kuzu eti
  • 2 litre su
  • 4 adet patates
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Sosu için 2 yemek kaşığı sade yağ
  • Sosu için 1 tatlı kaşığı haspir

GAZİANTEP USULÜ YOĞURTLU PATATES YEMEĞİ YAPILIŞI

  1. İlk olarak kuzu etini, nohut büyüklüğünde küp şeklinde doğrayın ve düdüklü tencerede soğuk suya koyarak yaklaşık 30 dakika haşlayın.
  2. Patatesleri de iri küpler halinde doğrayın ve etleri düdüklü tencerede piştikten sonra, ağzı açık şekilde kaynamaya bırakın.
  3. Farklı bir kasede yoğurt, yumurta ve unu, karışım pürüzsüz olana kadar çırpın ve karışıma, sıcak et suyundan da azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. Yoğurtlu karışımı farklı bir tencereye alın ve et suyundan da taneleri süzerek eklemeye devam edin, orta ateşte sos koyu bir hal alana kadar karıştırarak pişirin.
  5. Tenceredeki sos koyulaştığında, sosun içerisine yemeği de ekleyin.
  6. Yemek ocakta pişmeye devam ederken, yemeğin üzeri için küçük bir tavada sade yağı kızdırmaya başlayın. Kızgın yağın içine haspiri ekleyin ve yağ iyice kızdıktan sonra ocaktan alıp, yemeğin üzerine ekleyin.
  7. Sosu tencereye ekledikten sonra da yemeği 1 – 2 dakika da soslu haliyle pişirmeye devam edin.
  8. Pişen yemeğinizi ocaktan alın ve servise hazır hale getirin. Afiyet olsun!

Hazırlama süresi yaklaşık 20 dakika olan yemeğin pişirme süresi ise yaklaşık 1 saattir.

(Bolu Olay)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yöresel lezzetin tarifi geldi: Gaziantep usulü yoğurtlu patates işte böyle yapılır
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir